Lovarda / Horgásztó

 

Az első fotópozíció a Lovarda, melyet néhányan Horgásztóként ismernek. 

Az egyik legkönyebben megközelíthető, s talán a nézelődők szempontjából a legnépeszerűbb hely. A Futópálya a kerítés közelében van, látni néhány teherszállító gépet, melyet korán reggel érkezznek, s este mennek. (DHL / FedEx / UPS...)

Megközelítése: 98-as autóbusz (Bélatelepi út), autó...  A buszmegállóból pár pec séta. Más közlekedési eszközzel a kerítésig lehet menni.

         

Fontos! 

A kerítést NE ÉRINTSE, NE MÁSSZON FEL RÁ!

Kamerák és érzékelők működnek a kerítés mellett. Az FBŐ- s őr folyamatosan járőrözik a repülőtéren,  ha valaki megérinti a kerítést, többnyire azonnal jön és figyelmeztet, s általában udvariasan megkér mindenkit, hogy álljon távolabb a kerítéstől!

 

Ebből a pozícióból meg lehet figyelni a le, illetve a felszálló gépeket a széliárnytól függően (A repülőgépek szembeszélben szállnak le és fel.).  Nincs messze a futópálya, mely Budapest felöl nézve 13R (130 fokban áll és jobb oldalon a másik pályához képest, ami a 13L)  A másik pályát  ebből az irányból(13L) ritkábban használják lesállásra. Természetesen kivételt képez valamilyen esemény, pályazár stb. 

Innen, ha fényképezni is szeretne, leginkább csak a reggeli, kora délelőtti órákban lehet  felvételeket készíteni a napsütés miatt.

Szemben van a T1 terminál, mely már zárva van. A nagyobb teherszállító (cargo) gépeken kívül, az esetlegesen "beeső" katonai, szállító, tanker és az egyéb gépeket itt lehet a leggyakrabban megnézni, hiszen általában itt parkolnak, vagy várakoznak addig, amíg kiszolgálják őket. Egy-egy különlegesebb gép érkeséről  információt szerezni nem mindig könnyű. A szerencse faktor természetesen nagyban segíti a folyamatot, valamint olyan, biztos információkkal megáldott barát kell hozzá, aki rendszersen kijár fotózni...


A T1 mellett van a kisgépes terminál. Kisebb-nagyobb üzleti és magángépek színes forgatagában időnként lehet látni nagyon szép apróságokat! (Pl Forma 1 idején)

Sajnos nagyon szemetessé vált ez a hely, sokan  maguk mögött hagynak "ezt meg azt"!

Flag Counter

Fényképek:

1 - Turkish Cargo    Airbus A310-304F                            2 - British Airways    Airbus A320-232                                                         3 - Kingdom Aircraft II LLC - Boeing 747-4J6

képek:saját készítés