Cargodomb

 

A túra 2. állomása legyen a Cargodomb, melyet két útvonalon lehet megközelíteni.


 

- Abban az esetben javaslom ezt az irányt, ha szeretne elsétálni a  T1 terminál előtt. A terminált tól távolodva(Budapest felé) az első utcán be kell fordulni, követve a repülőtér kerítését. Az aszfaltos/földes út  végén, található a Cargo-domb ( a térkép szerint Sajó majd Csap utcán át). Ott egy meredek emelkedő megmászása után a régi kerítésnél találja magát, melyen sok a rés. Innen minden macera nélkül bármikor lehet fotózni, ám sokan a kerítés másik oldalán lesznek, ez viszont zavarni fogja a fotózást. Meglehet, lesz olyan rés, melyen innen is át tud menni a "másik oldara".

Amennyiben ezen az utcán továbbhalad a töltés mellett,  az Igló utcához érkezik ki (a HungaroControlhoz). Itt jobbra fordulva,  ahhoz a parkolóhoz érkezik meg, melet a kerítéstől már látott (ez  hosszabb verzió).

 

- A "B" verzió az egyszerűbb, s jobb. A Gyömrői útról, Szemeretelep vasútállomásnál (Budapest felől érkezve) balra ráfordul (a gyorsforgalmi út hídja alatt) az Igló utcára, és (lásd térkép) a repülőtér kerítése mellett haladva "koppanásig" a parkolóig megy.

Nyári napsütéses időben kora délutántól lehet itt fotózni, s mint látja, csodás képeket lehet készíteni!

Nagyon népszrű hely, hiszen kiváló rálátás van a kerítéstől valóban méterekre lévő gurulóra, és futópáláyra. Egy-egy különlegesebb vas érkezésekor teljesen megtelik érdeklődőkkel, fotósokkal! Ha a gyermekkel jön, ez az egyik olyan hely, melyet nagy szeretettel ajánlok! Mindössze két dolog van, amire jó figyelni. 

 

I. Pályairány. 

A leszálló gépek itt majdhogynem Ön előtt érik el a betont. A felszálló gépek az esetek nagy részében itt már elég magasan vannak. 

Ha pályazár van a 2-es terminál előtti 13L / 31R futópályán, akkor csak a szélirányt, s otthon a Flightradar24.com-t kell nézni, hogy Budapest felöl szálljanak le vasak! A Flightradaron nagy pontossággal az is láthatja melik pályára érkeznek a gépek.

 

II. Pályazár.

A legbiztosabban az imént említett Flightradar-on tudja ezt is megnézni.

 

 

A "kerítésre vonatkozó intelmeket a Lovarda "állomáson" már leírtam. Itt is kéretik komolyan venni!

Flag Counter

Fényképek:

1 - ADAC Ambulance Beech B300Super King Air350             2 - US Air Force Lockheed HC-130N Hercules

3 - Aegean Airlines  Airbus A320-214                                              4 - Arcus Air Dornier Do-228-112

 

képek:saját készítés