Terminálok

Talán ez az a "fejezet" melyben, eredendően amit ma leírok, meglehet, hohy "holnap" már nem aktuális. Természetesen ez egy kicsit túlzó gondolat, de azért nem áll nagyon távol a valóságtól.

Kezdhetjük az egykori T1 terminállal, melyet a Malév csődje után bezárták, pedig "néhány" évvel korábban gyönyörűen felújították. A T1 terminál tersza hosszú éveken keresztül tömegeket vonzott, s ez nem csak annak szólt, hogy ingyenesen lehetett látogatni! Az egész repülőtér forgalmát figyelemmel lehetett követni. 

...tehát ez a hely már csak történelem. Sajnos... de mindenképpen szerettem volna megemlíteni. Tehát ez volt a múlt.

A jelenben a T2-es terminál terasza adhat némi "vasközeli" élményt. Ez a terasz hosszú évekig zárva volt, majd hosszú vajúdás után, sokak örömére ismét megnyílt. A szabályok miatt itt is megjelent, az anno a T1 terminál teraszán már megismert nem túl fotósbarát üvegfal, mely mögül fotózni, háááát... 

Nem lehetetlen, mert ha nem maszatos az üveg, ha meg van a technika, hogy szűrje ki a tükröződés, akár még jó is lehet a kép!

A forgalmi előtéren kívül, innen ráláni (távcsővel, vagy egy nagyobb teleobjektívvel) a hangárokra, a tűzoltóságra, az irányítótorony melletti "B5" állóhelyre, mely arról nevezetes, hogy ha különösen nagy teherszállító gép érkezik (pl. An 124-es) itt végzik el a rakodást.

És végül a jövő, a Cargo City névre keresztelt teheráru bázis, ahol akár két nagy Boeing 747-t is ki tudnak majd szolgálni. Nem tudom, hogy milyen lehetőség lesz onnan a fényképezésre, de szerintem nem lesz lehetetlen! Úgy hírlik, hogy a repülőtéri busznak ott is lesz megállója!

 


 

Fényképek:

1 - Air France - Airbus A320-211 

(Ezt a gépet az idős kora miatt néhány éve kivonták a forgalomból, és szétbontották.)

 

2 - Kiátóteraszt a 2-es terminálon.

 

3 - US Air Force - Boeing C17A Globemaster a B5 állóhelyen. (Nem a teraszról  készült a fotó.)

 

 

 

képek:saját készítés

 

Flag Counter