Patakpart

Megközeltése:

Budapest felöl érkezve a 4-es  elkerülő útról  Ecser felé kanyarodjon le (...vagy Vecsésen áthaladva szintén Ecser felé kell lekanyarodni). Az első körforgalomból a földútra kell rátérni, mely egyenesen a futópálya végéhez vezet. Itt számtalan lehetőség kínálkozik a nézelődésre, vagy fotózásra.. Akár szemből is fotózhatja az érkező gépmadarakat! A lehetőségnek csak a napsütés iránya szabhat gátat. A vasmadarak szinte "egy karnyújtásnyira" vannak a talajtól, hiszen innen néhány méterre már a futópálya betonján landolnak. Gyermeknek, s felnőttnek egyaránt nagy élmény az itt eltöltött idő. ...de persze ehhez arra van szükség, hogy 31-es irányból, az az Vecsés felöl érkezzenek a gépek!

Amennyiben úgy érkezik ide, hogy Budapest felöl szállnak fel a gépek, javaslom, hogy a patak mellett vezető úton sétáljon el a 4-es főút felé. Kellő távolságból

szerintem sokkal élvezhetőbb az élmény. Előfordulhat, hogy többször váltanak irányt egy nap, előfordulhat, hogy órákon keresztül Vecsés felöl érkeznek a gépek. Csodálatos ÉNy-szél fúj, s ennek ellenére lesz gép, amely Budapest felöl száll fel. Okot ne keressen, valamiért ez történt, de ha ilyen történik, várjon meg több gépet, s utána döntsön arról, hogy megy , vagy marad. 

Van még egy rizikófaktor, ami bizony olykor-olykor előfordul. Nem irányt váltanak, hanem pályát, ami azt jelent, hogy ebben az esetben a 31R/13 L pályán hosszabb, vagy rövodebb ideig pályazár van. Ennek több oka is lehet, s nem feltétlenül kell azonnal balesetre gondolni! Ebben az esetben a az 1-es 31L/13R pályára érkeznek a gépek, melyet innen azért  "elég messze" vannak, s még elég magasan repülnek.

31-es iránynál sok feltűnhet, hogy mindkép pálya fogad gépeket. Ez teljesen normális üzem, hiszen a kis üzleti gépeknek, egyes teherszállító, vagy az esetlegesen beeső katonai gépeknek sokkal egyszerűbb ezt a pályát használni.

Innen, szembe állva a repülőtérrel,  balra indulva, átkelve a patakon a Spotterdombhoz jut el., jobbra indulva csaknem végig tud sétálni a kerítés mentén...

 

 

Flag Counter

Fénykép:

1 -JAL Japan Airlines -Boeing 777-246ER                                      2 - Moskovia Airlines JSC - Boeing 737-7L9 
                                                 Malaysian Airlines MAS Cargo -Airbus A330-223F

 

képek: Saját készítés