Budapest ----> Veszprém ~ 120 km

Veszprémi Állatkert

Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark

 

A kivétel erősíti a szabályt. Eredendően nem szerettem volna erről a csodálatos állatkertről írni, de nem tudom magam "megfékezni"! :)

Először 2011-ben voltunk itt, elragadott a hangulata. Akkor a város felöl érkeztünk. 2014-ben a 8-as út felöl közelítettük meg, akárcsak idén (2015). Akár honnan érkezünk, remekül ki van táblázva, egyszerűen meg lehet találni. Azért javaslom, hogy ne a város felöl érkezzen, mert emlékeim szerint sokkal kevesebb parkolóhely van ott, mint a "felső" bejáratnál, ahol hatalmas területen lehet parkolni ...ingyenesen! A legújabb felfedezés, hogy a vártól, kb 1 km-es sétával a Séd patak mentén képített sétaúton a eljut ide!

Itt kérem az elmúlt években, kis túlzással élve, egy új állatkert épült! Óriási építkezések eredményeként új állatok is érkeznek. Az  "Új-Állatkertnek" egy kisebb részét már láttuk anno. Az Afrika-kifutót bizony a budapesti állatkert is megirigyelheti. Itt az orszarvút még nem láttam feküdni! Akkor is, és most is látható elégedettséggel trappolt, az impalák és a zebrák társaságában. A struccok csapatban rohangálnak a zsiráfok között, sőt a fiatal elefánt "csapat" is meglehetősen aktív életet él, a leírhatatlanul nagy kifutóban! A pingvinek, és a borjú fókák új lakók itt, de olyan csodás lakehelyet népesítenek be, hogy panaszra semmi okuk! Az újdonság még a madárröpde is, melyben sétálhatunk, bámészkodhatunk...

Az "Új-Állatkert" szerintem egy csodálatos hely! Fantasztikus terek nyíltak meg az állatok, s egyben a látogatók számára is! Azt gondolom nincs okunk panaszra, hiszen a domborzati kialakításoknak köszönhetően kiválóan megfigyelhetőek az állatkerti kedvenceink! 

Az "Ó-Állatkert" engem időről-időre elvarázsol. Ez a völgyben megalkotott csoda, páratlan.  Az idő itt is gyorsan eltelik a bámészkodással. Minden méterben van mit nézni, ehhez persze a látványbemutatók, és etetések is hozzájárulnak, melyekről a bejáratnál kaptunk információkat.

A kicsiket Kölyökdzsungel várja, de van itt mesterséges erdei tanösvény is! Valóságban nem tudom miért modják mesterségesnek, mert annyira valóságos az ösvény minden szakasza, hogy erről nem is nagyon érdemes tovább filozofálni.

Jó szórakozást kívánok!

 

 

 

Értékelés *****

Nehéz most bármit is írnom, hiszen nagy hatást gyakorolt rám mindaz, amit láttam. Óriási a kontraszt, a fejlődés az előző látogatásainkhoz képest. Nagyon szép az állatkert, csak javasolni tudom, hogy látogassanak el ide! Garantált a kikapcsolódás minden korosztály számára!

 

 

Frissítve 2015-08-22

 

Flag Counter