RENDEZVÉNYHELYSZÍNEK A KASTÉLYBAN
 
Eszterházát pompája és mesébe illő környezete, kivételes szépségű és tágas dísztermei miatt ajánljuk figyelmébe mindazoknak, akik különleges alkalomhoz, céges eseményekhez, zártkörű bemutatókhoz, koncertekhez, filmforgatáshoz és fotózáshoz keresnek megfelelő helyszínt. Szépségük és exkluzivitásuk miatt a kastély díszterei (Díszterem, Haydn-terem, Sala Terrena, Nyári ebédlő) egyéni árajánlat alapján vehetők igénybe.
DÍSZTEREM
 
A kastély legnagyobb és legszebb terme, amelyben már „Fényes” Miklós idején is bálokat tartottak. 
 
HAYDN-TEREM
 
Az egyik legimpozánsabb emeleti terem, amely akár polgári szertartások megtartására is alkalmas, de ajánljuk kisebb koncertek, fényképezés, filmforgatás helyszínéül is.
 
SALA TERRENA
 
A kastély földszinti, hercegi lakosztályainak különös varázsú dísztere, amely remekül megközelíthető a kastély hátsó, francia parkja felől is. Kiváló helyszín lehet esküvői szertartások esetén és fotózáshoz is.
 
NYÁRI EBÉDLŐ
 
A Sala Terrena-val egybenyíló földszinti terem alkalmas esküvők, állófogadások, kisebb létszámú ültetett vacsorák megtartására, vagy akár üdvözlő italok elfogyasztására. A teremben — elhelyezkedése és kialakítása miatt — nyáron is kellemesen hűvös a levegő. 
 
NARANCSHÁZ
 
A kastélyhoz tartozó Narancsház 2013 tavaszán került átadásra. Méretei miatt ünnepi fogadások, tanévzárók, vacsorák, akár többszáz fős rendezvények is lebonyolíthatók benne.
 
MARIONETTSZÍNHÁZ
 
A Marionettszínház — akárcsak Haydn idejében — remek akusztikája miatt napjainkban koncert- és előadóterem, kulturális eseményeknek és hangversenyeknek adva otthont. 172 fős befogadóképessége alkalmassá teszi bábelőadások, díjátadók, könyvbemutatók megtartására is.
 
 

(Forrás:  Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont)

ZENESZALON
 
Az első emeleti zeneszalon alkalmas kisebb polgári esküvők, ceremóniák, díjátadók megtartására (50 főig), a múzeumi nyitva tartástól függetlenül.
PÁLMAHÁZ
 
Az Esterházy-kastély legnagyobb befogadóképességű terme, ennek megfelelően nagyobb szertartások, esküvők, ünnepi fogadások, vacsorák tökéletes helyszíne. A hatalmas ablakain
beáradó fény varázslatos légkört teremt az ünneplő vendégek köré. 
 
TEÁZÓ
 
Kis mérete miatt családi és formális rendezvényekhez, kisebb állófogadásokra, üdvözlő italok elfogyasztásának helyszíneként ajánljuk. Kamarakertre nyitható ajtóival a kastély déli oldalán található.
 
SZABADTÉRI HELYSZÍNEK
 
A kastélyt többszáz hektáros park és erdő övezi, ahol mindenki megtalálja a kedvére való kikapcsolódási lehetőséget. A déli oldalon elterülő francia parkban eltöltött piknik után a Lés-erdő alkalmat nyújt egy játékos kikapcsolódásra. A Lés-erdőből egy csodás séta vezet minket vissza a kastélyhoz az Angolparkon és a Rózsakerten keresztül, ahol Magyarországon egyedülálló, több mint 8000 tő rózsából álló gyűjtemény tekinthető meg.
 
GYERMEKFOGLALKOZTATÓK
 
A kastély keleti szárnyában lévő folyosón három, egymásba nyíló gyermekfoglalkoztató vehető igénybe múzeumpedagógiai foglalkozásokhoz. Mindhárom terem külön-külön is kibérelhető, a gyermekek létszámától függően. A „barokk konyha”, a „kínai teázó” és a „kisher-cegi játszóház” is várja a csoportokat, a legkisebbektől a középiskolás korosztályig.