Budapest ----> Győr - Állatkert ~ 130 km

Győri Állatkert

Mivel nem nagyon kultiválom az autópályák kényelmbe ringató egyhangú monotóniáját, csak ritkán használom ki azt az elvitathatatlan előnyüket, hogy gyorsabban érjek "A"-ból "B"-be. Ennek eredményekén sok apró információval gazdagodom, melyet raktározok, és ha lehetőségem van rá, akkor benyúlok a raktárba és indulás.

A Győri Állatkert is egy ilyen célpont volt. Számtalanszor mentem már ez ETO stadionnál lévő kis tábla mellett el, de mindig csak a szándék volt meg arra, hogy meg kéne nézni az állatkertet.

Ami késik nem múlik, eljött az idő, elindultunk. Szombaton 11 óra körül valóban csak egy piciny túlzással élve, több időbe került kiérni Budapestről, mint Budaörstől eljutni a festői szépségű Tatára. Tata egy szerelem, s már írtam is róla, nem szeretnék ismétlésbe bocsájtkozni.

Győrbe érkezvén, talán az első lámpás kereszteződés az ETO stadionnál van. Itt balra kell kanyarodni, majd az első kereszteződésnéll ismét balra ...a "ZOO" táblák útbaigazítása szerint. A parkolás ingyenes, van hely bőséggel!

A bejárat piciny, aranyos, a belépődíj talán fele a pesti belőpődíjnak. Az első lépések kicsit... lefagytam, hogy biztos, hogy ide akartunk-e jönni, de ez az érzés csak pár percig uralkodott el rajtam. Ez egy viszonylag kis állatkert, és mégis hatalmas. rengeteg kreatív ötlet valósult itt meg, és látva a frissen elkészült játszóteret (melyhez az Angol beteg című film adta meg az alapötletet) elképzelhető, hogy van még a tarsolyukban elég "muníció". Az állatok láthatóan jól érzik magukat, nagy élmény volt néhány olyan állatok közelében lenni, melyeket emlékeim szerint, eddig más hazai állatkertben még nem láttunk.

A Füles bástya az állatkert egy kihelyett része, melyet Győr belvárosában lehet megtalálni. Mi itt nem voltunk, mert eléggé elment az idő az állatkertben. A prospektus szerint itt lehet megismerkedni a trópusi esőerdők élővilágával.

Továbbiakban beszéljenek a képek:

 

Értékelés ****

Sok-sok élmény vár itt a látogatóra. Azt gondolom, ha a környéken jár ez egy "kötelező" program lehet! A nyargalászó zebrák, a lustálkodó oroszlánok, a csimpánz csapat, a flamingók... Én csak ajánlani tudom!

<<<--- vissza a lap tetejére

Flag Counter