Budapest ----> Solymár ~ 18 km.

Szarkavár

 

Amikor először hallottam arról, hogy Solymáron van egy kis vár, bevallom picit meglepődtem, s egyben tágra is nyíltak a szemeim! Csak azért nem indultam el abban a pillanatban a felfedezésére, mert a tél, a legzordabb arcát mutatta...

Solymárra beérvén, (a 10-es út felöl) azt gondolom el sem lehet téveszteni a célt!  Az út mentén tábla is jelezni fogja, hogy merre kell lekanyarodni a Szarkavár felé.   

A Mátyás-domb lábánál, ha autóval érkezett, gond nélkül le tud parkolni, s innen el lehet indulni a vár meghódítására. A rövidke túra, egy jó kis emelkedővel kedveskedik a látogatóknak, de csakhamar a vár kapujában találja magát. A jelképes kapu-adó kifizetése után indulhat a séta.

 A vár nem minden évszakban látogatható, indulás előtt kérem tájékozódjon!

 

A semmiből épül fel itt az, amit itt lát! A múlt egy kis cseppje, de mivel anno valamiért megépült... Nem csak egri, sümegi, diósgyőri (és folytathatnám az ismert "rokonok" felsorolását) vár van, hanem bizony vannak picinykék, melyek… és ez is egy ilyen picinyke, egy olyan melyben le tud ülni  eszegetni, iszogatni, beszélgetni, a kilátóból bele tud olvadni a környék panorámájába, a kirakott képes és szöveges dokumentumok segítségével pedig egy picit a rá is tud csodálkozni múlt vélt, vagy valós életképeibe.

Ez az a vár, ahová egy szerelmetes séta részeként fel lehet hozni  a kedvest egy lopott csókra, ez az a vár, ahová csak úgy fel lehet jönni, és a heti, havi bút, s bánatot, a lágyan simogató szellő gondjaira lehet bízni, miközben a környék látképében gyönyörködünk, de ez lehet az a célpont is, mely egy hétvégi kirándulás első állomása, majd irány a Paprikás-patak szépséges "vidéke"...

 

Szerintem csak kevesen tudják, hogy Solymáron van egy kis vár...mely mindenkit szeretettel vár!

 

 

Értékelés***

Egy délutáni kikapcsolódás, egy kis séta, egy rövidke ...végre együtt a család program! Meleg szívvel ajánlom!

 

 

 


Nagyobb térkép

 

 

Flag Counter