Az Országjáró falatozója

Alsótold - Bableves csárda

Cím: Alsótold, Bablevespuszta 7/8

Tel.: (32) 380 030

NYITVATARTÁS : 10- 21 óráig

E-mail. bablevescsarda@bablevescsarda.hu

Web: A képre kattintva

"Csárdánk a Cserhát déli részén, Alsótold határában a Bableves Pusztán található, a kéktúra útvonal mentén. Kellemes pihenést, felüdülést nyújt a megfáradt túrázóknak.  Míg pecsételjük túralapjukat, megkóstolhatják helyi étel specialitásainkat, vagy felfrissíthetik magukat, szomjukat olthatják kellemes árnyékos teraszunkon. 
Aki több napot szeretne eltölteni, bejárni a környék látnivalóit próbálja ki kényelmes vendégházainkat, apartmanjainkat. "

Balatonszemes - Nessie vendéglő

Cím: Balatonszemes, Kikötő u., 8636

Tel.: (30) 641-00-44

NYITVATARTÁS : 8- 21 óráig

E-mail.: ritahoffmann@gmail.com

Web: A képre kattintva.

 

 

 

 

Göd - Tó bisztró

 

Cím: Göd, Bartók Béla utca 6. 2131

Tel.: (27) 635-392

NYITVATARTÁS : 12 -22 óráig

Web: A képre kattintva.

Nagymaros - Édeske Alíz cukrász műhelye

Cím: Nagymaros, Dózsa György utca 21
Tel.:  (27) 356 258
NYITVATARTÁS : 8 -19:30 óráig
Web: A képre kattintva.
 
"Megalakulásunk óta arra törekszünk, hogy termékeinket tradicionális receptek alapján, minőségi alapanyagok felhasználásával készítsük el vendégeink számára. Az egyik legfontosabb szempontunk, hogy vevőink a boltból elégedett mosollyal az arcukon távozzanak. Ez számunkra a legnagyobb elismerés.

Üzletünk 140 m2-en várja az ide látogatókat, otthonos berendezéssel, kellemes légkörrel és tágas kerthelyiséggel. Belső bútoraink a régi idők cukrászdáját idézik, melynek létrejöttében óriási segítséget jelentett az Angyal Cukrászda,ami 1900-ban nyílt meg Nagymaros Főterén.Sok korhű berendezési tárgyat és a cukrászatban használatos eszközt köszönhetünk nekik. 

Kínálatunkban megtalálhatóak olyan hagyományőrző receptek alapján készült sütemények, mint a Dobostorta, Rigójancsi és a Rákóczi túrós stb. Továbbá figuratorták elkészítését is vállaljuk, melyek esetében fontosnak tartjuk a megrendelő ötletének minél precízebb megvalósítását. Nagy választékot kínálunk saját készítésű fagylaltjainkból, egyidejűleg 24féle ízzel tudunk kedveskedni a hideg édességet kedvelőknek. A kínálat persze sűrűn változik, összesen 90féle - korabeli elnevezéssel - nyalatot jegyzünk. Kínálatunkban szerepel még bon-bon, kézzel készített csokoládé különlegességek, fagylaltkehely, jégkása,saját márkás kávé, házi készítésű bodzaszörp, alkoholos ital stb."
 
 

Zebegény - Vasparipa falatozó 

 

Cím: Zebegény, Petőfi tér 6. - (a vasútállomásnál)
Tel.:  (20) 249 0288
NYITVATARTÁS : Csüt. / P. / Szo. / Vas.  12 -19 óráig
E-mail: vasparipa@hotmail.hu
 
"Kedves Vándor!
Isten hozott Téged a Vasparipa Falatozóban! Öt éve váltottuk valóra álmunkat, ami egy icipici konyhával, egy apró vendégtérrel és pár asztallal indult. Célunk az volt, hogy az általunk képviselt ízvilágot megismerjétek és megszeressétek. Azóta szépen lassan bővül étlapunk, vendégterünk, és bár kis falatozóként, de annál nagyobb eltökéltséggel szándékozunk bemutatni Nektek a Vasparipa Falatozó ars poeticaját. 
A Vasparipa Falatozóról: 
Házilag készített húspogácsás hamburgereket is készítünk, így nálunk a sokak által elítélt gyorséttermes hamburger új értelmet nyert. Célunk minél egészségesebb ételeket az asztalaitokra varázsolni, ezért alapanyagainkat minőségi, megbízható, lehetőség szerint környékbeli termelőktól szerezzük be.
Sok esetben Nagymamáink és Édesanyáink receptjét használjuk, talán ezért is mondta egyik vendégünk: „ Megfejtettem a titkot, ...a hozzávalók: Itt benne van a szív és a lélek.”
Fáradhatatlanul tovább képezzük magunkat , hogy Hozzátok újabb és újabb, a szokásostól eltérő finomságok kerüljenek. 
Ételeinket minden esetben frissen készítjük. Bátorkodunk feltételezni, hogy aki betér hozzánk , a finom ételeken kívül egy kis nyugalomra is vágyik, és türelmesen megvárja, amíg elkészülnek a finomságok. Falatozónk, nem gyorsétterem, bár sok nemzetközi ételünk van, amelyeket a saját ízlésünkre formáltunk. Ha tetszett a rövid bemutatkozásunk, látogass el a Vasparipa Falatozóba!"