Budapest ----> Jászberény ~ 80 km

Jászberény - Állatkert

 

Egy kollégámtól kaptam az ötletet, hogy látogassunk el Jászberénybe, az Állat és Növénykertbe.

A városba megérkezve (Budapest irányából) az Elektrolux táblát célszerű figyelni, hiszen a vállalat szomszédságában található az Állatkert. Az érkezés pillanatában jó érzések kerítettek hatalmukba. Az Állatkert előtt egy ingyenes, bekerített parkoló áll az autósok rendelkezésére, ami szerintem nem kicsi. Ezt az is bizonyítja, hogy napsütéses szombati napon 11 órakor bőséggel volt szabad hely!

Az belépő megvásárlását követő pillanatban érkezett a következő nagyon pozitív benyomás. Nagyon kellemes érzés volt körbenézni, miközben vártunk a frissen készülő lángosunkra. A zöld több árnyalatában pompázó fák levelei között utat törő napfény hol egy kis víztükrön csillan meg, hol a játszótér színpompás játékain. A falatozást követően belevetettük magunkat a "rengetegbe". Láttuk pingvin és mókusmajom etetést, hiénakölyköt és mocsári hiúzt. A gyermekemnek nagy élmény volt a dagonyázó vaddisznók látványa, de a szurikátacsapat, és a vidrák is hosszú percekre elrabolták a figyelmünket. Az állatokon kívül érdemes néhány szót szólni a parkról, az ösvényekről, a nyugalommal átszőtt világról, mely bizony az állatokon is látszik! A maciknál legalább fél órát elidőztünk, mert annyira magával ragadó volt az az önfeledt játék, mellyel megajándékozták a látogatókat.

Látványetetések 2014-ben márciustól novemberig voltak.

Íme a tavalyi "menü":

10:00 és 15:00 óra - pingvinek               

10:30 - vidrák

11:00 - gyűrűsfarkú makik

11:30 - szurikáták vagy gibbonok

12:00 - barnamedvék

12:30 - holló

13:00 - hiénák vagy oroszlánok

 

14:00 - A gondozó kedvence"

15:30 - kenguru

16:00 - mocsári hiúzok vagy mókusmajmok

16:30 - barnamedvék és farkasok

 

 

Értékelés *****

 

Mielőtt bármit írnék, egy  gondolat. Bárhová is utazunk, ezt elvárás nélkül tesszük, kíváncsiságból, melynek egy hozománya az lehet, hogy minden szépnek örülünk, és nem hasonlítunk össze negítív értelemben, hiszen nincs két egyforma pl állatkert, mindenhol más élmények érnek.

Nagyon kellemes program! Gyermekeknek, felnőtteknek, szerelmeseknek, időseknek...  Kultúrált rendezett környezet, tisztaság, a személyzet kedves, a bejáratnál található büfé kínálata széles és az árak is emberiek! Kíváló félnapos program!

 

 

 

készült 2014-06-29