Budapest ----> Felsőlajos ~ 76 km

 

Felsőlajos - Állatkert

 

Abonyból költözött át Felsőlajosra ez az állatkert. Nem tudni a költözés okát, de bátran kijentem, hogy ez a változás mindenképpen a látogatók javát szolgálja. A megközelítés... autóval egyszerű, ki van  táblázva, el sem lehet téveszteni. A "WAZE" navigáció, már akkor tudja a címet, amikor beírom, hogy magánZoo Felsőlajos ...ám autó nélkül nem egyszerű ide kijutni Felsőlajos vasútállomásról! Sok-sok gyaloglás, vagy bringázás.

A látogatók, az abonyi környezethez képest sokkal takarosabb sétányokon bámészkodhatnak ebben az állami támogatás nélkül működő, és épülő állatkertben. Nincs sok állat, de a hatalmas kifutók árnyékot adó fái között garantáltan otthon érzik magukat a lakók. A nagymacskák ketrecei persze kicsit szerényebbek, de itt is van hely bőséggel!

Abonyból majdnem az összes lakó átköltözött. Egyedül ...talán a törpe vizilóval nem találkoztunk, ám helyette megérkezett Shakira a fehér bengáli tigris kölyök, aki 4 hónapos (2015, augusztus)! Ő azért került ide, mert a testvérei elpusztultak, és ő is betegeskedett. Az Abonyiaknak nagyon jó a híre "állatkerti körökben", így megkapták, és mára egy vidám játékos vadóc lett belőle! A hagyományokhoz igazodva, most is van lehetőség egy kis simogatásra, de ez persze a "csöppségtől" is függ!!  ...ha valamiért nem sikerült megsimogatni, nem nyalogatta meg az arcát, fejét, ne legyen csalódott, hiszen látta játszani, fürdeni, mókázni, hallott sok-sok információt a fajról! ( ...mi 11 órakor csíptünk el egy simogatós programot)

Kedves ismerősként üdvözöltük szibériai tigriseket, akik már igazi nagyvadak lettek! Oroszlánék is nagyon jól viselték a költözés okozta túrát, az új otthonukat látható elégedettséggel már be is lakták! A fehér oroszlánoknál a lányka (aki másfél éves), és a párja olyan szépséges harmóniában pihentek egymás mellett, hogy öröm volt ezt látni! Jó volt ide visszajönni, és ha sűrűbben nem is, de évente egyszer mindenképpen megéri visszalátogatni ebbe a kis vadasparkba!

Képek:

Ők már felnőttek:

 

Felsőlajos büszkesége lett ez az állatkert, mely nemzetközi hírnevének köszönhetően, a kölyök nagymacskák egyik "szanatóriuma". Ide még nem került olyan beteg apróság, akit elvesztettek! Eredményes gyógyító munkájuknak köszönhetően, bármikor érkezhet hozzájuk olyan kis apróság, aki miatt előbb va2015-auguisgy utóbb érdemes ide lejönni!

Értékelés *****

Az elsődleges produkció a növendék "nagymacs(ok)" simogatása, de, mint korábban írtam évente egyszer ide érdemes visszajönni! Természetesen  bármikor várják Önt "csak úgy" is. ...majd tovább lehet kalandozni a Kecskemétre a Vadasparkba.

 

frissítve: 2015 augusztus