Budapest ---> Császár  ~ 86 km

Henryx City

booked.net

 

Rögtön egy kis pontosítással kezdeném. Császár a Vértes - Velencei-hegyvidék Bársonyos kistáján található. Sajnos erről a kistájról érdemi információt nem nagyon találtam. Tulajdonképpen falhoz állítottam Google "mestert" :) , de lássuk inkább Henryx Cityt!

Tatabánya felöl megközelítve Császárt, pontosan a település határában található Henryx City. A város weblapján minden fontos információ megtalálható... 

A főút mellett lévő "települést" el sem lehet téveszteni! A parkolóban már hallani kurjongatásokat, fegyverropogást... ez megadja a kezdő hangulatát a városnézésnek!

Ajánlott a laza, kényelmes öltözék, hiszen a "vadnyugaton" vagyunk, ahol az utcák, s terek burkolatát a homok adja, árnyékot adó fák csak-itt-ott találhatóak ...ám nem is hiányzik abból a képből, ahol cowbolyok lovagolnak át a téren, a vonat takarásában időnként lovak nyerítenek fel, és maszatos arcú lánykák jönnek-mennek, stukkerrel  a jobbjukon.

A település minden házikója egy élőkép, melyekbe az gondolom minden korosztály egy perc alatt beleszerelmesedik. Pontosan ez az oka annak, hogy a rérős ...sétában ...rohan ...az idő. Pillanatok sokasága telik el egy-egy kis részletbe, mozdulatba való beleolvadással. Mosolyokkal telnek meg az arcok... és nem hiszem, hogy volna olyan látogató, aki ne asszociálna a filmes élményeire, melyből itt meglevenedik  a szalonok, bankok, a piros lámpás házak, utcai lövöldözések világa. Igen, ez egy időutázás, egy olyan utazás, ahol a "kocsmában" hosszú padok mellett lehet enni, ahol a filmekben látott, hosszú szakállú ember készíti az ételt a szemünk láttára, ahol... az elengedhetetlen modern konyhatechnika megtalálja a helyét a homályos, (de nem füstös) környezetben. Az illatok fergetegesek, a hangulat olyan egyedi, hogy ha csak egy sütire is, de itt le kell ülni!

Lehet itt lovagolni, rodeóbikázni (puha szalmával "bélelt" környzeteben), de egy szabadszájú "perszóna" akasztásra is invitál, ha éppen... mely a látogatásunkkor egy kis vadnyugati lövöldözéssel is meg volt fűszerezve, és hogy miért? Ezt csak akkor tudhatja meg, ha ellátogat ide! Megjegyzem, a kilátás  nem  semmi a bordélyház "teraszáról", és még az sem zavaró, hogy a hölgyemény  nagyon hallgatag, aki mellé beálltam! :) .

 

Értékelés ***

Egy nagyon kellemes pár órás program, mely tökéletesen kikapcsolódást ajándékoz a látogatóknak!

 

 

Frissítve: 2017-06-04

Flag Counter